31 millioner kroner til SOS-barnebyer fra Postkodelotteriet 

Takket være Postkodelotteriets deltagere i Norge, kan SOS-barnebyer nå ut til enda flere barn og familier i krise. Millionsjekken betyr mye for barna som er rammet av krig, katastrofer, klimaendringer og fattigdom. 

Generalsekretær i SOS-barnebyer, Sissel Aarak mottar sjekken fra Postkodelotteriets ambassadører Jorun Stiansen og Tom Stiansen.

Verden er blitt et vanskeligere sted å vokse opp: I Ukraina og Gaza fortsetter krigshandlingene som rammer barn og familier, og i Sudan mangler barn på flukt mat, vann og medisiner. Samtidig registrerte verden i sommer sin varmeste dag noensinne. Klimaendringene opplever vi alle sammen, men hardest rammes de som har aller minst fra før.  

– Det er stadig flere barn som sulter, tvinges ut av skole og inn i arbeid. Disse pengene betyr alt for barna som trenger en trygg familie, sier Sissel Aarak om sjekken på litt over 31 millioner kroner. 

Beløpet er basert på lotteriets omsetning første halvår i 2024.  

  – Med støtten vi får fra alle de som kjøper lodd i Postkodelotteriet, kan vi i SOS-barnebyer ta vare på barn som er alene. Vi kan dele ut nødhjelp og sikre tilgang til helsetjenester både for barn og familier, og kan lage trygge områder for lek og bearbeiding av traumer, sier Aarak. 

Verdifull fleksibilitet

Siden oppstarten I 2018, har Postkodelotteriet samlet inn over 400 millioner kroner til SOS-barnebyer og WWF. Pengene er frie midler, noe som gir SOS-barnebyer muligheten til å respondere raskt der det til enhver tid er størst behov. Enten det er på Gaza, i Ukraina eller lenger unna som Sudan.  

Aarak trekker også frem familiene på Afrikas Horn, som er blant dem som lider mest under oppvarmingen av jordkloden. 

– Ekstremtørke ødelegger jorda, og når regnet først kommer, flommer det over. Her jobber vi med å få på plass klimasmarte jordbruksløsninger så flere familier fortsatt kan ha nok mat og ta vare på barna sine. Takket være alle som kjøper lodd og støtter oss, kan vi gi avgjørende hjelp til barn og familier både her og i andre kriser. 

Takk for at dere kjøper lodd i Postkodelotteriet! 

Mexico: To jenter, begge med mørkt lang hår i hestehale, den ene har ød skjorte, den andre gul, holder rundt ei lita jente med mørkt, langt hår og blå skjorte og en gutt med kort mørt hår og blå skjorte. Alle fire ler. Foto: Alea Horst

Postkodelotteriet

Lotteriet gjør det ekstra fint å vinne! Når du deltar støtter du samtidig vårt arbeid for at alle barn skal vokse opp med omsorg i en familie.