Katastrofale oversvømmelser rammet Nigeria

Flommen, som er den verste på 30 år, har ført til omfattende ødeleggelser og nærmere 1 million har måttet flykte fra hjemmene sine.

Barn og mødrene deres sitter i en overfylt båt på ei flomstor elv. Flere menn med vann til livet drar båten. Foto Audu Marte AFP

Enorme konsekvenser for lokalbefolkningen

Kraftig regnvær og overbelastning av en demning har ført til ødeleggende oversvømmelser i Nigeria. Tusenvis av barn og familier i Maiduguri, hovedstaden i delstaten Borno, har blitt hjemløse over natten.

Eghosa Erhumwunse, nasjonaldirektør for SOS-barnebyer i Nigeria, beskriver situasjonen som katastrofal: — Dette er de verste oversvømmelsene vi har opplevd på 30 år: Hundretusener av hjem er ødelagt av vannmassene, tilførselsveier blokkert, åkere oversvømt og avlinger ødelagt. Det er en alvorlig humanitær krise.

SOS-barnebyer i Nigeria ber om akutt hjelp

SOS-barnebyer i Nigeria har i mange år støttet barn og familier, som lever i sårbare situasjoner, slik at de skal klare seg selv. Flommen har revet bort hjem og ødelagt det lille livsgrunnlaget mange hadde. Og allerede før katastrofen var hvert sjette barn i Nigeria rammet av sult. Med de omfattende ødeleggelsene vil situasjonen bli enda verre.

— Jeg så familier kjempe seg gjennom vannmassene med barna sine, jeg kunne se frykten i ansiktene deres.

Zarah Makinta Mohammed, SOS-barnebyer, vitne til flomkatastrofen.

Hele det humanitære samfunnet er presset til det ytterste, og den statlige bistanden i Nigeria er utilstrekkelig.

For å kunne gi livreddende hjelp og støtte til gjenoppbygging, ber han om støtte.
— Hvert bidrag kan redde liv, understreker Egosha Erhumwunse, leder for SOS-barnebyer i Nigeria.

Du kan bidra til å hjelpe de som er rammet av denne katastrofen og gi dem håp for fremtiden.