Din skole kan støtte andre barn

Bli med på laget for å sørge for at ingen barn skal vokse opp alene!

Skolebarn i Ghana rekker opp hendene sine
Fire barn ligger med hode i hendene og ser inn i kamera. Ei jente har nisselue, ei annen rød genser med glitterbånd. I bakgrunnen er det snøkledd skog. Foto SOS-barnebyer

Omvendt Julekalender

Bli med på førjultidas varmeste og koseligste aktivitet, vi kaller den Omvendt Julekalender fordi det handler om å gi i stedet for å få.

SOS-barnebyer jobber for at flere barn skal få vokse opp i en familie, og aller helst sin egen – med nærhet, omsorg og beskyttelse fra trygge voksne. Det er bra for barna, og bra for samfunnet.

Lokalt ansatte jobber med barn og familier i mer enn 130 land, og deler hverdagen med barna og familiene vi er til for. Det har vi gjort i 75 år.

Din skole kan bli med å gjøre en innsats for at flere barn skal få vokse opp i en familie, og få de samme mulighetene alle rett til.

Start en spleis

Vi bruker nettløsningen Spleis til våre innsamlingsaksjoner. Dere velger selv om dere vil lage en aksjon for klassen, trinnet eller hele skolen. Alle skoler i Norge er registrert i Spleis, og du kan søke opp din skole der.

Hvordan samle inn penger

  • Når dere har opprettet en innsamlingsaksjon i Spleis finner dere Vipps-nummer og QR-kode. Dette kan lastes ned og skrives ut, henges opp eller deles ut, for å spre informasjon om innsamlingsaksjonen.
  • Givere kan også vippse til 24000. Velg SOS-barnebyer Skole, og deretter hvilken skole som gjelder.
  • De som ikke har Vipps kan sette beløpet inn på vår konto 8380.08.73730, husk å merke beløpet med skolens navn.

Skolen eller klassen kan velge mellom tre formål innsamlingen skal gå til:

Liten gutt med mørkt, kort hår, gra genser, svart joggebukse går barbeint i ei gate med knuste betongbiter. Bildet av ham er tatt bakfra. Foto: Belal Khaled

Barn i krig og konflikt

Vår unike tilstedeværelse med over 2 300 programmer verden over, gjør at våre lokale medarbeidere kan bruke sin lokalkunnskap og eksisterende infrastruktur til å nå ut med nødhjelp raskt og effektivt til de som trenger det aller mest.

Vår førsteprioritet under krig, konfliktsituasjoner og katastrofer er å beskytte og ta vare på barna.

Start en innsamling i Spleis for barna som vokser opp i krig og konflikt.

Mor fra Peru med lys oransje hatt har begge barna på fanget. Hun kysser datteren som har på seg lilla hatt og oransje genser, sønnen titter opp på dem han har stripete strikkelue og oransje og hvit stripet genser. Foto: Alejandra Kaiser

Ingen barn alene

SOS-barnebyer støtter familier som er i en kritisk vanskelig livssituasjon, der det er fare for at barna ellers blir alene. Tiltakene tilpasser vi den enkelte familien og behovene de har. Og vi er der for dem over tid, til familiene kan greie seg selv og barna får den trygge oppveksten de trenger og har krav på.

Kan ikke barna bo i sin egen familie har vi stabile fosterhjemsløsninger for barn som er alene.

Start en innsamling i spleis for at flere barn skal vokse opp i en familie med trygghet, omsorg og utviklingsmuligheter.

Portrettbilde av gutt fra Tanzania med mørkt, kort hår og lysegrå genser med knapper, står og lener seg inntil en stråvegg. Illustrasjonsfoto: Lars Just

Barn i Mwanza, Tanzania

I Mwanza lever mange familier i stor fattigdom. Dette får ofte store negative konsekvenser for barna med tanke på utdanning, fysisk og psykisk helse, rusbruk og sysselsetting.

Vi støtter familiene slik at barna får den omsorgen de trenger og har rett til. Og sørger for at foreldrene får inntektsgivende arbeid. Når det er behov for det dekker vi også skoleutgifter, slik at barna kan begynne på skolen.

Støtt barna i Mwanza og start en innsamlingsaksjon i Spleis. Lenke til Spleis

Nedlastbart materiell

Tips til aktiviteter

Her finner dere forslag til aktiviteter dere kan gjennomføre for å samle inn penger:

Er det noe dere lurer på? Ta kontakt med:

Les mer om SOS-barnebyers arbeid

Glade jenter fra Niger i fargerike klær. Foto: Vincent Tremeau

Vårt arbeid

SOS-barnebyer jobber for at flere barn skal få vokse opp i en familie, og aller helst sin egen.