Stolt mor til seks

Valdete er en av SOS-mødrene som nå har omsorgen for fem spedbarn, i tillegg til sin biologiske sønn. Hun har nylig startet i jobben som SOS-mor. Hun har tilpasset seg fort til sin nye rolle og synes ikke at oppstarten var så utfordrende, takket være god støtte fra SOS-ansatte.

Hvordan er det å jobbe med seks barn, for det meste babyer? Valdete stråler: – Jeg elsker barn, men babyer er svært spesielle, fordi de er så sårbare.
 
Hun beskriver sin morgenrutine: – Det aller første jeg gjør om morgenen er å sjekke om noen av dem har våknet opp.

- Det er så givende å se ansiktene deres å lyse opp og smile når de oppdager at jeg er i nærheten. Bare dette er en fantastisk start på dagen.

Selv om hun ikke har vært lenge i SOS-barnebyer, har det vært mange fine øyeblikk som hun kommer til å huske. En hendelse kommer alltid til å være i hjertet hennes. Det er dagen den yngste av alle, en to måneder gammel baby kom til dem.

Spesiell følelse

– Det er en veldig spesiell følelse å få en baby i armene og innse at du vil være den personen som skal gi barnet omsorg og trygghet, forteller hun. – Det som virkelig gjorde øyeblikket spesielt, var at jeg følte den samme gleden som den gangen jeg først så mitt eget barn. Det var så givende. Kanskje jeg etter hvert blir vant til å ta imot babyer, men den første gangen var virkelig overveldende for meg.
 
Det kommer også en tid for triste avskjeder. SOS-barnebyer jobber med å finne en langsiktig løsning for barna med deres biologiske familie eller gjennom adopsjon. Valdete har ikke så mye erfaring med dette enda, men hun fikk møte en to år gammel jente mens hun var på praksis i SOS-barnebyer. – Da jeg kom tilbake, var hun ikke her lenger, husker hun.

Stolt mor

– Det er tungt, for vi blir jo knyttet til barna. Selvfølgelig savner vi dem etterpå, men vi er glade for at de finner en familie.
 
Valdetes biologiske sønn går i SOS-barnehage. – Når han er tilbake, sover babyene allerede, og jeg kan tilbringe tid med ham også. Det fungerer veldig fint for meg.

- Folk tror ofte at man bare blir mor ved å føde et barn. Selv om jeg har født et barn, tror jeg at du også kan bli mor når du virkelig elsker og gir omsorg til et annet barn. Jeg er en stolt mor til seks.