Fire ungdommer er samlet foran en vegg fylt med tagginger. En ung gutt med mørkt hår, lys t-skjorte og mørke bukser står oppreist lent inntil veggen med et skateboard foran seg. E andre tre guttene sitter på bakken vendt mot hverandre. En gutt har halvlangt blondt hår, mørk t-skjorte og brune bukser. En annen rødt hår, lys t-skjorte og mørke bukser og den siste gutten sitter på et skateboard. Han har halvlangt hår, sort caps, sort t-skjorte og en grå shorts på seg. Foto: Pexels

1407 Innafor!

Hvordan minske utenforskapsfloka på 1407 Vinterbro? I samarbeid med SOS-barnebyer inviterer foreningen 2GTHR innbyggere, foreninger og aktører til foredrag myldring og inspirasjon!

Tid: Lørdag 23. november kl. 1200 – 1400
Sted: Drengestua på DNT Breivoll Gård, Breivollveien 100, 1407 Vinterbro

Hvordan kan vi styrke fellesskap og samhold til det beste for for barn og ungdom på Vinterbo?

Hva er dagens status? Hva sier ungdommen i bygda selv? Hva ba de om og hva ble gjort? Og hva kan VI selv gjøre for å bidra til at utenforskapsfloka blir mindre, og flere havner innafor? For det er mulig. Og sammen skal vi få det til.

Tid: Lørdag 23. november kl. 1200 – 1400
Sted: Drengestua på DNT Breivoll Gård, Breivollveien 100, 1407 Vinterbro

Program

(Programmet oppdateres fortløpende.)

  • Kl. 12.00 Velkommen
    Rikke Soligard – programrådgiver i SOS-barnebyer
  • Kl. 12.10 Hvordan står det egentlig til på 1407?
    Lena Holm Berndtsson – Avdelingsdirektør Barn og Familie, Bufetat – region øst
  • Kl. 12.30 Lokalsamfunnskraft og mulige umuligheter!
    Rikke Soligard – programrådgiver SOS-barnebyer
  • Kl. 13.00 Kaffepause, myldring og bakst
  • Kl. 13.20 Ungdommens stemme – hva vil de og hva gjør vi?
    Andreas Myrer, leder for 2GTHR
  • Kl. 14.00 Myldringen fortsett for de som ønsker på Begeistringens hus
  • Kl. 1500 Slutt.

    NB: Alle bidragsytere er selv innbyggere på 1407.

Arrangementet er gratis, men vi ønsker påmelding grunnet bestilling av bevertning.
Send e-post til rikke.soligard@sos-barenbyer.no for å melde deg på.

Last ned plakat til arrangementet:

Bakgrunnen for prosjektet på 1407

«It takes a village to raise a child” heter det så fint. I en velferdsstat som Norge tar vi ofte for gitt at systemer og tjenester sørger for at alle får hjelp og støtte dersom vi trenger det. Samtidig er det enkelte praktiske og emosjonelle utfordringer som de kommunale tjenestene rett og slett ikke har mulighet til å hjelpe til med. Da har samfunnet og fellesskapet rundt en sjanse til å bidra. Prosjektet SAMMEN lokalsamfunn har som formål å utløse denne handlekraften.

For SOS-barnebyer er sterke lokalsamfunn både et helt konkret mål og et middel i arbeidet med å gi hvert enkelt barn en
trygg oppvekst og en bedre framtid.

At flere bryr seg, inviterer inn, engasjerer seg og tilbyr støtte, øker sjansene for tidlig innsats og bidrar til at alle kan få ta del. For SOS-barnebyer er sterke lokalsamfunn både et helt konkret mål og et middel i arbeidet med å gi hvert enkelt barn en trygg oppvekst og en bedre framtid.

Ingen barn og familier skal stå alene. Hverken i lokalsamfunn her i Norge eller i resten av verden. Men skal vi få til det må lokale ressurser møtes, mobiliseres og samarbeide. Ved å forene de lokale kreftene til det beste for barna og familiene som strever, styrker vi deres nettverk og øker sjansene for at enda flere barn får delta i fellesskapet.

Nordbytun ungdomsskole

Nordbytun Ungdomsskole deltok i prosjektet i 2022/2023. Elevene ble engasjert gjennom artisten SALTIs sterke oppveksthistorie. Han besøkte skolen i to omganger. I kjølvannet svarte elevene på en medvirkningsundersøkelse der de fikk mulighet til å komme med innspill til aktiviteter og tiltak som kunne bidra til å redusere utenforskap blant barn og unge – både på både i bygda og på skolen. Som ett direkte resultat av dette etablerte den lokale foreningen 2GTHR en ukentlig møteplass for bygdas ungdom på Begeistringens hus og gamingsenteret på menighetssenteret. Det har i tillegg blitt avholdt to myldremøter med lokale aktører som har fått bygge videre på elevenes ideer.

På mobiliseringsmøtet 23. november ønsker vi å engasjere rundt resultatene, samt si litt om status og mulighetene som finnes for å få fart i sakene. Det blir inspirerende foredrag, bevisstgjørende innsikt og en mulighet til å bli kjent med andre som brenner for at bygda skal bli et godt sted å bo og vokse opp.

Webinarinnslag om prosjektet

I webinaret nedenfor kan dere få et lite innblikk i prosjektets spede oppstart. 25:55 inn i sendingen får dere en intro, og møter Paul Victor Wiker som den gang var engasjert inn for å jobbe med skolemiljøet på Nordbytun. Rett etter han følger en bolk med miljøterapauten Bente Andersen som også var engasjert ved skolen da prosjektet startet.

Se hele programmet her.

Vil du vite mer? Ta kontakt med: